30.06.2020.

Udruga branitelja i veterana Domovinskog rata Općine Vidovec krenula je danas u jutarnjim satima na tradicionalni  'Spust rijekom Dravom od Legrada do Aljmaša' u čast i sjećanje na poginule suborce u Domovinskom ratu. Na put su ih ispratili načelnik Općine Vidovec Bruno Hranić i načelnik Općine Vinica Marijan Kostanjevac.

Nakon opremanja plovila i zajedničke molitve, članovi udruge krenuli su rijekom Dravom nizvodno u pravcu Aljmaša, a pridružili su im se  članovi  Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata iz Petrijanca, članovi udruge Eko Drava  i branitelji iz Zlatara, Konjščine i Budinščine.

Po dolasku u mjesto Ušće kod Aljmaša održat će se prigodni govor te će se minutom šutnje i molitvom odati počast poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima. U Aljmašu se okupljaju i ostali članovi udruge koji dolaze cestovnim putem radi logističke potpore i ostalih aktivnosti. Svake godine druženju se priključuje sve veći broj članova udruga s vidovečkog područja, članovi Lučke kapetanije Osijek, riječne policijske patrole kao i dužnosnici općina koje pomažu realizaciju spusta.