16.06.2020.

Uoči dana Općine Vidovec, u subotu 13. lipnja Udruga vinogradara i voćara sv. Antun u etno kući „KITEC“ u Domitrovcu održala je svoju 13. izložbu vina „Zlatne kapi Tužna“.Tom prigodom dodijeljene su diplome vinogradarima za prošlogodišnju berbu, a izložbi su prisustvovali predsjednica Povjerenstva za razvoj ruralnog turizma Općine Vidovec Silvija Zagorec, zamjenik načelnika Općine Vidovec Dubravko Zavrtnik,  župan Varaždinske županije Radimir Čačić, državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Tugomir Majdak i mnogi drugi. Predsjednik vinogradara Ivica Pozder zahvalio je svima na potpori i suradnji te naglasio da su jedina udruga na području Varaždinske županije s vlastitim vinogradom u kojem 260 loza obrađuju sami članovi.

U nedjelju 14. lipnja na vidovečkom ribnjaku održan je 17. Kup Općine Vidovec u lovu ribe udicom na plovak kojemu je nazočio Alan Perko, najmlađi svjetski prvak u povijesti sportskog ribolova. Od 12 natjecateljskih ekipa prvo mjesto pripalo je domaćinu ŠRD Vidovec, dok su drugo i treće mjesto odnijeli ŠRD-Ivanec i ŠRK Azzurro. Kup su  posjetili zamjenik načelnika Dubravko Zavrtnik, predsjednik Općinskog vijeća Općine Vidovec Zdravko Pizek i predsjednica Povjerenstva za razvoj ruralnog turizma Općine Vidovec Silvija Zagorec. Zamjenik načelnika u ime Općine uručio je prigodan dar  svjetskom prvaku Perku u spomen na boravak  u Općini Vidovec.

  • Čestitam udrugama na uspješno organiziranim događajima i na njihovom dosadašnjem radu. Drago mi je da su ulaganja Općine vidljiva na ribičkoj kući gdje je Općina Vidovec financirala nabavu stolova i klupa, zamjenu dotrajale stolarije i postavljanje solarnih panela, a i sam Kup je ponovo održan pod pokroviteljstvom Općine. Što se tiče Udruge vinogradara, Općina je temeljem njihovih programa odobrila sufinanciranje u iznosu od 20.000 kuna, a također u proračunu je planirano 150.000 kuna za radove na vinogradarskoj kući u Tužnom. Osim toga, donirana su drva za izradu nadstrešnice u vinogradu udruge. Želim naglasiti da je Općina Vidovec uvijek spremna za suradnju i pomoć, naravno u okviru proračunskih mogućnosti.- naglasio je zamjenik načelnika Dubravko Zavrtnik.